Gezondheidsvoordelen van sojabonen in een systematische review en meta-analyse

 <a href=peulvruchten monumentaal “>

Gezondheidsvoordelen van sojabonen in een systematische review en meta-analyse

Peulvruchten worden al lang als gezond en gunstig voor menselijke consumptie beschouwd. In feite worden peulvruchten al duizenden jaren als hoofdbestanddeel gebruikt door inheemse volkeren. Traditionele Aziatische en Afrikaanse diƫten bevatten peulvruchten in hun dagelijkse maaltijden, omdat ze extreem vullend en gezond zijn met een breed scala aan voedingsstoffen.

Peulvruchten zijn een biologische groep groenten die bestaat uit erwten, bonen en linzen. Ze behoren tot de gezondste en meest veelzijdige voedingsmiddelen die er zijn. Over het algemeen bevatten ze weinig vet, veel kalium, folaat, ijzer en vezels en bevatten ze over het algemeen veel magnesium, ijzer en folaat. Om de maximale voedingswaarde van peulvruchten te krijgen, week je ze in water of gebruik je een sapcentrifuge om de vloeistof te extraheren.

Op basis van beschikbare gegevens uit observationele studies en een systematische review en meta-analyses is er goed bewijs dat het consumeren van peulvruchten niet bijdraagt aan de oorzaak van hypertensie. Sommige onderzoekers hebben echter de hypothese geopperd dat peulvruchten beschermend kunnen zijn tegen hypertensie omdat ze diuretische effecten hebben. De diuretische effecten van peulvruchten zijn niet uitgebreid getest in grote klinische onderzoeken. Hoewel peulvruchten weinig totaal vet bevatten, hebben ze een zeer hoog gehalte aan voedingsvezels. In sommige onderzoeken is aangetoond dat een vezelrijk dieet geassocieerd is met een lagere bloeddruk. Daarom kan het gunstige effect van peulvruchten tegen hypertensie gedeeltelijk worden toegeschreven aan het diuretische effect dat ze hebben, maar verdere studies zijn nodig om deze hypothese te ondersteunen.

Klik door naar de website: valledelsole.nl