kraanwaterfilter

Kies het juiste kraanfiltersysteem voor het water in uw huis

Waterfiltertechnologie heeft een lange weg afgelegd vanaf het bescheiden begin. De eerste waterfilters werden ontwikkeld in de jaren zeventig om de verontreinigingen te bestrijden die onze openbare watersystemen behandelden. Deze ruwe filters waren omvangrijk, duur, moesten constant worden vervangen en moesten regelmatig worden schoongemaakt. De beste waterfilters die momenteel op de markt zijn, zijn ongelooflijk dun en vergen helemaal geen onderhoud. Dit type waterfilter is enorm populair geworden bij huiseigenaren.

Een waterfiltratieproces begint met een verzamelpunt, meestal een gootsteen, een opslagtank of een ander deel van uw huis dat het gefilterde water zal bevatten. Vervolgens wordt het water door een filtratieapparaat gestuurd, zoals een kan met een waterfiltratie-eenheid, waar het schone water door een koolstoffilterpatroon gaat. In dit proces wordt actief koolblok of houtskool gebruikt. Koolstofgranulaat is duidelijk te zien op de glazen cilinder die het gefilterde water bevat en geeft een indicatie van het filtratieproces.

Het water wordt vervolgens aan uw kranen geleverd via een slang of een leiding die rechtstreeks in uw kranen wordt gevoerd. De volgende stap in het waterfilteringsproces is het verwijderen van de verontreinigende stoffen en verontreinigingen die samen met het sediment zijn verzameld. Waterzuivering wordt over het algemeen ingedeeld in twee verschillende processen;

 

Destillatie wordt vaak gebruikt om verschillende verontreinigingen te verwijderen terwijl de waardevolle mineralen achterblijven die uw lichaam nodig heeft.

 

Omgekeerde osmose is goedkoper dan distillatie en verwijdert veel meer verontreinigingen, maar laat ook enkele belangrijke mineralen achter in uw kraanvloeistof. Filtratie met omgekeerde osmose is effectief voor het verwijderen van de meeste microben, chemische verontreinigingen, cysten en bacteriën. Het is minder effectief in het verwijderen van bepaalde metalen uit uw kraanvloeistof.

Er zijn verschillende modellen kraanwaterfilter voor u beschikbaar. Deze opties zijn afhankelijk van het volume van het verbruik van uw gezin. Een draagbare eenheid is waarschijnlijk de beste keuze voor een huishouden met slechts één persoon. Een meer economische keuze is een eentrapseenheid die dagelijks ongeveer 100 liter kraan filtert. Deze keuze is misschien goed genoeg voor u als u in een kleine stad woont waar de kwaliteit van het leidingwater geen groot probleem is. Als u echter in een grotere stad woont, kan het nodig zijn om in een uitgebreider apparaat te investeren.

Bekijk ook de chromen afwerking van het kraanfiltersysteem. Chroom heeft een glanzend, spiegelachtig uiterlijk dat bij de meeste keukenapparatuur past. Chroom zal ook bacteriën van je kraan afstoten, dus het kan ook schadelijke ziektekiemen weghouden. Sommige chromen kraanfiltersystemen hebben ook een vernikkelde afwerking om corrosie te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk