AUTO TUNING

Voordelen van Car Tuning

Autotuning is een handeling waarbij de motor, transmissie, chassis, enz. Van een auto wordt aangepast om deze beter te laten presteren. Het woord stemmen komt van het Latijnse deuntje dat veranderen betekent. Car tuning transformeert uw auto dus in de door u gewenste vorm. Autotuning Benut het potentieel van uw auto door een auto of het interne elektronische controlesysteem (ECU) te wijzigen door deze te tunen.

Car tuning converteert uw auto daarom van de originele fabrieksinstellingen naar uw aangepaste vorm. Het verbetert de prestaties en het vermogen van uw auto. In eenvoudige bewoordingen converteert auto-tuning uw auto van de fabrieksinstellingen naar de door u gewenste setup. Met andere woorden, het elektrische systeem van uw auto wordt geconfigureerd volgens uw set-up, door de ECU te wijzigen. Afstemmen verandert de interne logica van een apparaat of component zodat het presteert volgens uw specificaties, terwijl het stroomverbruik wordt geoptimaliseerd.

Een van de grote voordelen van auto-tuning is dat het de brandstofefficiëntie van de motor verhoogt. Een beter ontworpen motor betekent een beter brandstofverbruik tegen lagere kosten. Als uw auto bijvoorbeeld een motor met hoge compressie heeft, kunt u een lager brandstofverbruik krijgen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van prestatieafstemming. De voordelen zijn groter als u een motor met lage compressie of een motor met een hoog koppel heeft.

Het tweede voordeel is dat het de betrouwbaarheid van de motor vergroot. Veel mensen negeren de controle van de vloeistoffen, maar het is erg belangrijk om een goede conditie te behouden.

Als u uw motoren afstemt, kunt u de prestaties ervan verbeteren. Het grootste voordeel van het afstemmen van de motorprestaties is dat het de duurzaamheid van motoren verbetert, waardoor het ideaal is voor de zware motoren die worden gebruikt in zware industrieën zoals mijnbouwtrucks en andere soortgelijke zware voertuigen.

Het derde voordeel is dat het de betrouwbaarheid van het transmissiesysteem verbetert. Het afstemmen gebeurt meestal door enkele onderdelen te verwijderen die snel verslijten. Wanneer u de onderdelen die snel verslijten, verwijdert, verbetert u de levensduur van de transmissie. De auto-tuning-industrie groeit in hoog tempo, dus u kunt veel mensen vinden die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van motoraanpassingen. Het opnieuw toewijzen van de transmissie is een grote stap voorwaarts en de chiptuningboxen zijn de ideale oplossing voor dergelijke aanpassingen.

Het vierde voordeel is dat het het brandstofverbruik verbetert. Als u regelmatig motoraanpassingen uitvoert, kunt u veel geld besparen. Meestal vermindert tuning het brandstofverbruik met ongeveer 10 procent. U kunt ook het brandstofverbruik verbeteren door een grotere motordiameter te gebruiken die de luchtstroom naar de cilinders vergroot. Het resultaat is een hogere brandstofefficiëntie.

Het vijfde voordeel is dat performance tuning de beste optie is om het ontstekingstijdstip van de motor te optimaliseren. Het optimale ontstekingstijdstip hangt af van de inspanning die nodig is om het voertuig te versnellen. Als je de motor afstemt, kun je hem krachtiger maken, maar als de inspanning wordt verminderd, is het vermogen van de auto ook minder. Het resultaat is dat de output van de auto toeneemt, en dat hij zuiniger wordt om te rijden.

De zesde en zevende voordelen van tuning zijn het afstemmen van de motor en de uitlaatgassen. Als de auto de juiste prestaties en de juiste brandstof heeft, zijn de prestaties en de afstemming van de uitlaatgassen twee belangrijke factoren. Bij het afstemmen van de uitlaat kunt u de grootte en configuratie van de uitlaatdempers wijzigen, wat essentieel is om de tegendruk van de uitlaat te verminderen. Het resultaat is dat uw motor efficiënter draait.

Aan de andere kant, als u prestatieafstemming aan de vergelijking toevoegt, krijgt u een beter vermogen van uw motor en kunt u meer pk’s verwachten. Om het vermogen te vergroten, kunt u de katalysator verwijderen. U kunt ook de motor opnieuw toewijzen of enkele interne onderdelen vervangen.

Een ander voordeel van tuning is de verbinding tussen de motor en de transmissie. De verbetering van het vermogen van de motor wordt veroorzaakt door de toevoeging van meer vermogenomvormer en koppeling. Het opnieuw toewijzen van de motor heeft ook invloed op de schakelregeleenheid. Nogmaals, er zijn veel voordelen, dus als u denkt dat u de transmissie niet kunt veranderen, kunt u overwegen de koppeling te verwijderen en de stroomomvormers te installeren.

Sommige mensen denken dat als ze geen tuning uitvoeren, ze de motor zullen beschadigen. Dit is een zeer grote misvatting. Er zijn enkele voordelen, maar als je het zelf doet zonder hulp van een monteur, heb je geen kans om deze voordelen te behalen. Het grootste nadeel van tuning is het extra brandstofverbruik. De fabrieksmotoren kunnen duizenden kilometers draaien voordat het brandstofverbruik begint te dalen.

AUTO TUNING | Chip Performance 

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/